“Wie zijn wij” 

Beste bezoeker!,

Ten eerste bedankt voor het bezoeken van onze website, we hopen met deze site wat meer te vertellen over de Baard Agamen hobby in het algemeen. 

Wij zijn Kuno en Iris(1980 en 1981 geboren),Kuno werkt in de Tuinbouw(rozen kwekerij/hoofd gewasbescherming),Iris werkt bij Vakantie Experts reisbureau. We wonen sinds begin 2005 samen in een leuke ruime woning in Waddinxveen.

We zijn begin 2001 begonnen met de reptielen hobby, wat ik achteraf vrij laat vond aangezien ik altijd erg veel met beestjes in het wild bezig was, kikkers, salamanders en kevertjes waren altijd de soorten die ik zocht langs de waterkant als ik ging vissen, een achterbuurjongen had namelijk een Thamnophis Sirtalis Proximus gekocht (vis etende Kousenbandslang) en kreeg vrijwel direct een hoop kritiek bij thuiskomst, tja slangen hebben nu eenmaal een slechte reputatie.

Dus ik wilde het beestje wel opvangen, zag er gelijk zo veel plezier in, dat een 2e Proximus niet snel uitbleef! 

Mijn ouders (met name mijn vader) gingen zich ook in de reptielen interesseren, en het eerste bezoek aan de beurs in Nijmegen was dus ik meen al in 2001…. Toen is de reptielen hobby in huize Mooren pas echt van de grond gekomen.

We hebben allerlei soorten gehad.

*Muurgekko’s

*Agama Impalearis (Atlas Agame)

*Verscheidene soorten Thamnophissen

*Mabuya Perodetti’s (Skinken)

*Groene grasslangen

*Anolis Carolinensis (roodkeel)

*Anolis Sagrei (bruine)

*Takydromus Sexlineates (Langstaart hagedis)

*Fucifer Lateralis (klein Kameleon soort)

*Pogona Vitticeps (Baard Agemen in allerlei kleursoorten/lijnen)

*Crotaphytussen in allerlei typen

*Misschien nog meer, maar kan er even niet meer opkomen J 

Nu op dit moment heb ik me meer gespecialiseerd op de Baard agamen en de Thamnophissen (Tetrataenia’s en Radix, waaronder ook de Albino)

 Mijn moeder vond het in het begin een beetje vreemd allemaal, al die beestjes, maar naarmate we steeds meer ervaring kregen en de terrariums steeds mooiere natuur eigenschappen kregen, werd het voor haar ook steeds interessanter, en ja als het thuisfront iets interessant vind, gaat de hobby sneller rollen. 

Tot het moment dat Paul het brede forum http://www.reptiles4life.nl/ startte,en ik benaderd werd om het mede te beheren, toen werd mijn vader al vrij snel moderator bij het onderwerp Halsband leguanen,maar mijn moeder heeft die taak inmiddels voor een groot deel overgenomen,zo enthousiast kan iemand worden die er dagelijks mee bezig is.

Mijn ouders zijn op dit moment ware kenners op het gebied van de Crotaphytus soorten, en hebben dus ook al door heel Europa nakweek dieren zitten.

Een kijkje nemen op hun site, www.mooren-lizards.nl , is ook zeker de moeite waard. 

Oké nu even genoeg over ons avontuur, veel plezier op onze site

 Ps. We zouden het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten in het gastenboek

 Mvg Kuno en Iris